Duurzaam wonen is dé woontrend in 2023! Lees hier hoe jij deze trend bij jouw thuis kan toepassen.

Cocooning is één van de grootste gevolgen van de corona pandemie. We zijn met z'n allen anders gaan kijken naar hoe we wonen en we hebben steeds meer nood om van ons huis een plek te maken waar we echt tot rust kunnen komen en onze batterijen kunnen opladen. Ook zijn we steeds meer aandacht gaan besteden aan onszelf. Thuis komen en volledig tot rust kunnen komen zorgt dan ook voor instant gelukmomentjes.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid

Handgemaakte producten, zoals keramiek en DIY paketten zijn hotter dan hot. Bezoek eens een keramiste (ik kan het alleen maar aanraden, je komt volledig tot rust) en je maakt zelf jouw eigen schaaltjes of andere. Zo geef je meteen een persoonlijke touch aan jouw woonaccessoires.

We hebben nu een superleuke DIY box in de shop waarin je jouw eigen terrazo bloempot kan kunnen maken. Super easy, super mooi en zelfgemaakt! Helemaal verkocht? Je kan deze meteen shoppen door te klikken op onderstaande foto.

DIY kit terrazzo bloempot

Natuur

Haal de natuur ook letterlijk naar binnen door lekker veel en grote planten toe te voegen. Ben je net als ik niet al te best in het water geven van planten, dan heb ik de ultieme tip! Gebruik een waterdrupelaar die je gewoon vult, in de pot plaatst en jouw geliefde planten krijgen steeds de juiste hoeveelheid water; Win win ;).

Ton sur ton

Capuccino tinten in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen. Houten kasten of wanden, gordijnen van linnen en kussens van organisch katoen zijn maar enkele voorbeelden van wat hot blijft in de trend duurzaam wonen. Maar ook materialen zoals kurk en bamboe vinden steeds meer hun intrede.

Voeg vernieuwinging toe in deze trend door pasteltinten in jouw woonaccessoires te gebruiken.

Viva Magenta

Dit is dé kleur van het jaar 2023 volgens het gerenomeerde Pantone Kleur Instituut.

Een roodroze krachtige kleur, dewelke vreugde en optimisme uitstraalt. Als je van roze houdt kan je deze kleur zeker smaken, maar misschien is niet meteen jouw favoriete kleur en hou je eerder van een lichtere variant.

Viva Magenta Kleur van het jaar 2023

Viva magenta is ook perfect te combineren bij grijs en zandachtige kleuren.

2023 kleurenpalet

Voeg de kleur van het jaar toe in jouw interieur door een statement loungechair, stoelen barstoelen of poefkes in roze fluweel te hanteren. Klik op de foto's om de fluwelen poefkes meteen te shoppen.

Poef roze fluweel

 Poef fluweel roze

Vazen, glazen kaarsenhouders met verschillende vormen, bloemen, kussens in verschillende texturen in de kleuren uit dit palet,... je kan ze eindeloos combineren. Ben je helemaal weg van deze prachtige vaas? Klik op de foto om deze te shoppen.

Roze vaas

Is deze trend helemaal jouw ding, neem dan zeker eens een kijkje in de webshop.

Blijf als eerste op de hoogte van onze nieuwste producten, promoties en uitverkoop door in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Liefs
Hélène

Door Hélène Gheysens

Laat een reactie achter

Alle blogs bekijken

5 originele & budgetvriendelijke cadeautips voor de feestdagen!

Wij geven alvast wat inspiratie met budgetvriendelijke en originele cadeautjes. 

3 tips om je woonkamer groter te doen lijken

Een kleine woonkamer is super gezellig, maar niet altijd even handig. Hoe benut je de ruimte zo optimaal mogelijk? Met deze 3 tips lijkt jouw woonk...